Sadnice maline

Vilamet

ML01

Bujna sorta sa velikim brojem uspravnih izdanaka koji nose srednje duge i elastične rodne grančice. Samooplodna je i rodna sorta. Sazreva srednje rano. Počinje da zri sredinom juna. Plod je krupan (4g), zarubljeno kupast, čvrst, tamnocrven, slatkonakiseo, veoma ukusan, aromatičan i vrlo kvalitetan.

Glen Ample

ML02

Izdanci su vrlo bujni, glatki, bez izraženih emergenci, što znatno olakšava berbu. Rodne grančice su duge, snažne i lepo raspoređene na dvogodišnjem izdanku. Sazreva srednje rano do srednje pozno. Odlikuje se visokim prinosom i redovnom rodnošću. Plod je vrlo krupan (do 5g), široko konusan, čvrst, svetlo crvene boje i odličnog kvaliteta.

Miker

ML03

Sazreva srednje kasno. Počinje da zri u trećoj dekadi juna, nedelju dana posle sorte Vilamet. Žbun je bujan ali je broj izdanaka manji. Rodne grančice su umereno duge, snažne i pravilno raspoređene na dvogodišnjim izdancima. Plod je krupan i ujednačen tokom berbe, prosečne mase oko 4g. Privlačnog je izgleda, zarubljeno kupast, čvrst, gladak, jarkocrvene boje, sladak do slatkonakiseo, aromatičan i kvalitetan.

Himbo Top

ML04

Sazreva u trećoj dekadi jula a berba traje 6-8 nedelja. Izdanci su jaki, uspravnog porasta i ne zahtevaju naslon. Visoke je produktivnosti. Odlikuje se ekstremno krupnim plodovima (do 8g), konusnog oblika, atraktivnog izgleda, svetlocrvene boje, bez sklonosti ka tamnjenju.

Polka

ML05

Sadnja Polke se praktikuje u jesen zbog boljeg primanja sadnica ali i zbog toga što već na leto može dati prve plodove, a može se saditi i u proleće. Izdanci su uspravnog rasta, srednje bujnosti, pogodni za gajenje bez naslona. Ima vrlo lepe i krupne plodove (4-5g) koji su jako slatki i odličnog kvaliteta.

Polana

ML06

Polana je veoma rodna. Plod je krupan (4g), intenzivno crvene boje, čvrst po konzistenciji, bogat i aromatičan. Polana će dati plodove već u prvoj godini rasta i potpuno je svejedno da li je posađena u proleće ili jesen. Prve voćke će se pojaviti krajem jula i tada će i početi berba.

Heritage

ML07

Sazreva kasno. U jednogodišnjem proizvodnom ciklusu zrenje plodova nastupa početkom avgusta i traje sve do prvih mrazeva u jesen. Izdanci su brojni, snažni, uspravni i rodni. Plod je srednje krupan (3-3,5g), zarubljeno kupast, crven, čvrst i slatkonakiseo.

Enrosadira

ML08

Bujna sorta maline sa podignutim izdancima kojima se lako manipuliše. Pristiže na branje u nižim predelima oko 15. jula a u višim oko 25. jula. Enrosadira ima veoma krupne plodove prosečne težine 7 grama, kompaktnog oblika, sjajne svetlocrvene boje.