Sadnice oraha

Domaći Sejanac

OR01

Sadnice oraha Domaći Sejanac sazrevaju početkom septembra. Domaci Sejanac daje solidan prinos. Ne garantuje genetiku sorte iz koje je proizveden. Primarno je gajenje za prodaju stabala posle određenog broja godina.

Šejnovo

OR02

Sadnice oraha Šejnovo su domaćeg porekla. Šejnovo je jedna od najboljih sorti oraha. Kasno započinje vegetaciju pa je otporna na mrazeve. Srednje je bujna i veoma rodna sorta, srednje krupnoće (12 g). Jajastog je oblika, tanke i lako lomljive ljuske. Vreme zrenja je početak septembra.

Gajzenhajm

OR03

Sadnice oraha Gajzenhajm su poreklom iz Nemačke. Drvo je srednje bujno i rodno. Plod je srednje krupan do krupan, širokog ovalnog oblika, ljuska je vrlo glatka, svetla, lepog izgleda. Jezgro je dobrog ukusa, žućkaste boje. Vreme zrenja je početkom septembra.

Šampion

OR04

Sadnice oraha Šampion su domaćeg porekla. Orah Šampion je bujna i vrlo rodna sorta. Otporan je na bolesti. Masa ploda je oko 14 grama, jezgro je svetle boje i sadrži 67% ulja. Popunjenost jezgra je oko 58 %. Sazreva vrlo rano. Odlična, srednje bujna i rodna sorta. Može se gajiti na svim područjima pogodnim za voće. Vreme zrenja je početkom septembra.

Rasna

OR05

Sadnice oraha Rasna su srpska sorta, selekcionisana od strane Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Ima kratku vegetaciju. Plod je srednje krupan do krupan, prosečno 12-13gr, sa randmanom jezgra do 55%. Stablo je srednje bujno i vrlo rodno. Sazreva vrlo rano.